donderdag 31 mei 2012

Vlindertjes / Butterflies

Hey allemaal!! Hier een patroon dat ik een hele tijd geleden ergens gevonden heb. Ik weet helaas niet meer waar, daarom het ik het hier voor jullie neergezet. Laat even een berichtje achter als je het patroon gebruikt, dan kunnen wij zien of het jullie bevalt! Alvast dank.l = losse
hv = halve vaste
v = vaste
st = stokje
dst = dubbel stokje

Toer 1: Haak een ketting van 8 l en sluit met een hv tot een ring.
Toer 2: Haak 3 l, 2 st, * 3 l, 3 st * Herhaal van * tot * tot je in totaal 8 groepjes van 3 st hebt (elke keer met 3 l ertussen). Sluit met een hv in de laatste l van de eerste 3 l.

Neem een andere kleur

Toer 3: Sla de eerste 3 st over en haak in de boog van l. Haak het volgende: 1 v, 2 st, 1 dst, 2 st, 1 v. Herhaal dit nog 7 keer, tot er in elk boogje van l is gehaakt. Sla telkens de st over. Sluit met een hv maar hecht nog niet af.

Je hebt nu een bloem met 8 blaadjes gehaakt

Toer 4: Haak 12 l. Vouw de bloem dubbel en sla de 12 l om de bloem heen, zodat er 2 vleugeltjes ontstaan.  Sluit met een hv en hecht af.

Haak nu nog een ketting van 10 l en maak een knoopje aan beide uiteinden. Knoop deze ketting om de andere ketting van l die al om de vlinder zit. Je vlinder is nu klaar.

Eventueel kun je voor je aan toer 4 begint, nog met een derde kleur vasten in elke steek haken, zodat je vlinder een leuk gekleurd randje krijgt.

Bij mijn eigen vlindertjes heb ik er een sleutelhanger aan vast gemaakt, zodat het vlindertje overal aangehangen kan worden.

Succes!!!

xx Dieuwke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten